Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt

Hvordan kan vi utvikle gode byer og sikre god folkehelse? Hva er de vanligste folkehelseutfordringene?

Fredrik Reinfeldt, tidligere svensk statsminister, vil snakke om folkehelse sett fra et menneskelig perspektiv og dele sine tanker om byutvikling. Reinfeldt er opptatt av å skape gode utendørsrom som er tilgjengelig for alle – for disse rommene spiller en viktig rolle i hvordan folk opplever byene.

Har vi en evig urbanisering foran oss eller er vi på vei mot stadig nye utfordringer og en nedgang i folketallsveksten? I dag lever vi lenger og har flere livsfaser enn før: vi har begreper som voksne barn, om unge voksne og gamle eldre. Den gode byen skaper rom for all faser og alle lag i befolkningen.

Fredrik Reinfeldt vil møte Dr. Mouna Esmaeilzadeh og Monte Königs til debatt om Folkehelse i byene, ledet av journalist og konferansier Ludia Capolicchio kl. 12:00-13:00 torsdag 11. november.

Les mer om debatten Folkehelse i byene

Fredrik Reinfeldt er en svensk politiker for Moderata samlingspartiet. Han var partileder i drøyt 11 år fra og var statsminister i Sveriges fra 2006 til 2014. Siden 2015 har han vært styreleder i det internasjonale samarbeidsorganet Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) som arbeider for økt åpenhet om handel og forvaltning av naturressurser.

LES MER

“Cex and the city”

Feminisme, Alderisme, Tekno Futurisme. Sissel T. Engblom forteller hva vi skal tenke på når vi planlegger fremtidens byer – morsomt, innsiktsfullt og med glitrende eksempler vi kjenner oss meget godt igjen i.

Les mer »

I hvilken grad oppfyller byer FN’s bærekraftkriterier?

Kari Aina Eik er generalsekretær for Organization for International Economic Relations (OiER), og har jobbet i og for FN i 25 år. Hun brenner for bærekraftmålene satt opp mot 2030, og leder prosjektet der kommuner, byer og fylkeskommuner nå blir kartlagt opp mot FNs bærekraftkriterier. Målet med kartleggingen?

Les mer »
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena