Håkon-Kalbakk

Grønne lunger gir trivsel

DIN BY: Hvordan ser den ut hvis du fikk bestemme, Håkon Kalbakk?

Vi i Evolve Arena ønsker å sette søkelyset på hvordan byene kan bli bedre og har derfor en artikkelstafett der vi intervjuer forskjellige mennesker som jobber innen bærekraft, startup, politikk o.l. Neste mann ut i artikkelstafetten er Håkon Kalbakk i Modulize. Han mottar stafettpinnen fra Renate Straume i Varig Technologies som beskrev sin drømmeby (Son).

Håkon er en av gründerne bak Modulize – en programvare for design, planlegging og anskaffelse av prefabrikerte elementer og moduler. – Målet er å lage programvare som muliggjør bruk av prefabrikasjon i byggebransjen gjennom å gjøre den raskere, billigere og mer bærekraftig – uten at det går på bekostning av kvalitet eller karakter, forteller Håkon. Han har vært med siden starten for et år siden og er CCO (Chief Commercial Officer) hvilket betyr at han jobber innen produkt- og forretningsutvikling, strategi og salg av programvaren. Håkon er utdannet økonom fra NHH og har startet flere teknologiselskaper tidligere.

Hvor er du fra?
-Tønsberg, kommer det kort fra Håkon, helt til han får muligheten til å beskrive byen: Tønsberg er sommerby nummer en! Det er en sjarmerende småby med nærhet til skog og sjø, og bare en time unna Oslo med toget.

Hva er det beste med Tønsberg?
-Mulighet for å kombinere friluftsliv og byliv.

Og hva er det verste?
-Dårlig kollektivtilbud.

Om du hadde absolutt enevelde og kunne endre byen slik at den ble slik du ønsket med et trylleslag – hva ville du gjort og hvorfor?
-Fjernet bilene fra sentrum. Se på Oslo. Selv om det er irriterende når jeg må ta bilen til Oslo, har det blitt utrolig mye roligere der etter at mange av bilene forsvant.

Byer og nabolag benytter i økende grad smartteknologi. Hva vil du trekke frem som gode eksempler på god bruk av smartteknologi og hva er etter din mening baksiden av smartteknologisens medalje?
-Det må bli mikromobilitet. El-sparkesykler er en fantastisk måte å komme seg raskt rundt på, men skaper samtidig ekstra forsøpling og vanskeligheter i trafikken.

Hva mener du er det aller viktigste for å skape en bærekraftig by?
-Å kombinere ulike sektorer som handel, akademia, start-ups, investorer, boliger, etc.

Hva er ditt forhold til El-sparkesyklene?
-Se tidligere svar.

Hva er det aller viktigste for at innbyggerne i byen skal trives?
-Grønne lunger!

Dette er en artikkelstafett hvor du sender utfordringen om å være med på artikkelen videre til neste mann – hvem synes du det hadde vært interessant å utfordre og hva er det du er spesielt nysgjerrig på?
-Ask Helseth i Spoor. Ask er også gründer, men har en helt annen bakgrunn enn meg. Jeg lurer på hva han, som er designer og har vokst opp på løkka, tenker om byutvikling!

Evolve Arena er en opplevelsesbasert møteplass og konferanse som setter søkelyset på morgendagens by og samfunnsutvikling. Frem til konferansen ønsker vi å lære av noen av de mest sentrale aktørene og meningsbærerne i Norge. De som kan være med å gjøre en forskjell

LES MER

I hvilken grad oppfyller byer FN’s bærekraftkriterier?

Kari Aina Eik er generalsekretær for Organization for International Economic Relations (OiER), og har jobbet i og for FN i 25 år. Hun brenner for bærekraftmålene satt opp mot 2030, og leder prosjektet der kommuner, byer og fylkeskommuner nå blir kartlagt opp mot FNs bærekraftkriterier. Målet med kartleggingen?

Les mer »
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena