Toyotas konsernsjef Akio Toyoda har stått bak bilprodusentens satsing på hydrogen. Tidligere i år presenterte han Toyotas planer om fremtidsbyen Woven City, hvor det vil være et økosystem basert på hydrogenbrenselsceller. (Foto: Ross D. Franklin/AP/NTB)

Japan ønsker å innta førersetet på hydrogensatsing

Den japanske staten stiller med 160 milliarder kroner i første fase av en storstilt satsing på hydrogen for å nå klimanøytralitet innen 2050. Internasjonale selskaper ser store forretningsmuligheter.

Artikkelen ble publisert på DN.no 9.desember.

Europakommisjonen la frem en rapport tidligere i år som viser at hydrogen kan dekke en fjerdedel av verdens totale energietterspørsel i 2050 – året hvor målet er å nå klimanøytralitet.

Japan har kommet frem til samme konklusjoner og vil la hydrogen bli spydspissen – og skape økonomisk vekst og godt betalte arbeidsplasser i et land hvor befolkningen faller, står det på DN.no.

– Det viktigste er å se på hydrogen som en ny energikilde. Vi må også akselerere gjennomføringen av dette i Japan. På den måten kan vi både nå klimautslippsmålene, men også la Japan ta ledelsen i verden innenfor dette området, sa statsråd Hiroshi Kajiyama, som har ansvar for økonomi, handel og industri under lanseringen av hydrogensatsingen i Tokyo.

På Evolve Arena 2021 samles vi på tvers av bransjer for å diskutere hvordan vi sammen kan utvikle smartere og bedre samfunn. Du kan tilegne deg kunnskap innen hele fire spor: HELSE,  MOBILITET,  SIRKULÆRØKONOMI  og LEVENDE BYROM.

[Foto: Ross D. Franklin/AP/NTB]

LES MER

Drøm det umulige – skap fremtidens byer

Jo større drømmer du har, desto større resultat! Ed Gillespie oppfordrer oss til å slippe fantasien fullstendig løs når vi drømmer om hva fremtidens byer kan bety for folk, hvordan de fungerer, ser ut og ikke minst hvordan de føles for dem som bor der.

Les mer »
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena