Toyotas konsernsjef Akio Toyoda har stått bak bilprodusentens satsing på hydrogen. Tidligere i år presenterte han Toyotas planer om fremtidsbyen Woven City, hvor det vil være et økosystem basert på hydrogenbrenselsceller. (Foto: Ross D. Franklin/AP/NTB)

Japan ønsker å innta førersetet på hydrogensatsing

Den japanske staten stiller med 160 milliarder kroner i første fase av en storstilt satsing på hydrogen for å nå klimanøytralitet innen 2050. Internasjonale selskaper ser store forretningsmuligheter.

Artikkelen ble publisert på DN.no 9.desember.

Europakommisjonen la frem en rapport tidligere i år som viser at hydrogen kan dekke en fjerdedel av verdens totale energietterspørsel i 2050 – året hvor målet er å nå klimanøytralitet.

Japan har kommet frem til samme konklusjoner og vil la hydrogen bli spydspissen – og skape økonomisk vekst og godt betalte arbeidsplasser i et land hvor befolkningen faller, står det på DN.no.

– Det viktigste er å se på hydrogen som en ny energikilde. Vi må også akselerere gjennomføringen av dette i Japan. På den måten kan vi både nå klimautslippsmålene, men også la Japan ta ledelsen i verden innenfor dette området, sa statsråd Hiroshi Kajiyama, som har ansvar for økonomi, handel og industri under lanseringen av hydrogensatsingen i Tokyo.

På Evolve Arena 2021 samles vi på tvers av bransjer for å diskutere hvordan vi sammen kan utvikle smartere og bedre samfunn. Du kan tilegne deg kunnskap innen hele fire spor: HELSE,  MOBILITET,  SIRKULÆRØKONOMI  og LEVENDE BYROM.

[Foto: Ross D. Franklin/AP/NTB]

LES MER

Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena