MAT

I MORGENDAGENS SAMFUNN

Uansett hvor man bor og i hvilken livsfase man befinner seg i, er matens betydning ufravikelig. Trender og hvordan vi lever påvirker folks matvaner. En av disse trendene er grønt og sunnere. Skal vi nå målet om en bærekraftig verden, må myndigheter, organisasjoner og næringsliv spille på lag for et smartere og bedre samfunn. 

MATENS KRAFT
I ET SMARTERE SAMFUNN

Sunn og god mat er i dag et ufravikelig krav for både forbrukere og myndigheter, og en forutsetning for god helse. Maten vi kjøper og spiser skal være god for kroppen og god for miljøet, aller helst norskprodusert og helt klart god på smak.  

Regjeringen har varslet et historisk taktskifte i klimapolitikken. Måten vi lever livene våre på, maten vi spiser, hvordan vi bor, hvordan vi jobber, hvordan vi reiser. Alt sammen skal endres. Matbransjen, organisasjoner og myndighetene må sammen tilrettelegge for smarte valg som gir miljø og helsegevinst i vår samfunnsutvikling. 

Hvordan skal by og samfunn utvikles i samspill med helse, miljø og sunnhet? Hva er matens betydning for et sunnere, grønnere og lykkeligere samfunn? Se programoversikt

FOODSCAPE ER TEMAPARTNER PÅ EVOLVE ARENA

Foodscape er en fremtidsrettet arena for bærekraftig verdiskapning innenfor mat- og drikkenæringen, og ble for første gang arrangert av og på Norges Varemesse i 2018. Med Foodscape på laget er «Mat» et av hovedtemaene på Evolve Arena 2021.  

Som temapartner på Evolve Arena vil Foodscape fortsette å gjøre mat- og drikkebransjen klare for fremtiden og løfter mat- og matproduksjon opp i et samfunnsperspektiv. Dette skal være en kompetansehub og inspirasjonsarena, som stimulerer til nytekning og samarbeid på tvers av bransjer – for et bedre samfunn. Her kan du lære mer om hvordan du kan ta bærekraft og samfunnsutvikling inn i din forretningsmodell og arbeide systematisk med innovasjon og omstilling.  

Mat

Har vi mistet respekten for maten?

For et par generasjoner siden hadde nesten alle en erfaring med det å dyrke sin egen mat. I dag derimot, har nesten ingen denne erfaringen. Samtidig har vi gått fra nesten null i matsvinn, til å kaste 1/3 av maten som produseres. Vil respekten for maten øke når egen erfaring viser hva som skal til for å produsere den?

Les mer »
SAMMEN FOR ET
SMARTERE OG BEDRE SAMFUNN

MOBILITET

BY- OG STEDS-
UTVIKLING

SIRKULÆR-
ØKONOMI

HELSE

MAT

På Evolve Arena møter du
Alle med et brennende engasjement for byen, fremtiden og smarte teknologiske løsninger. 
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena