Christina_bu_medfilter

40 nye elbilmodeller lanseres i 2021. Bidrar de til å nå klimamålene?

I 2020 ble det solgt flere elbiler i Norge enn noen gang. - Skal vi nå utslippskravet må bilprodusentene selge elbiler, men vi trenger et bedre system som legger til rette for ombruk, mener generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

Elbilen er i ilden

Regjeringens klimaplan ble nylig lagt frem, og forbud mot fossilbiler i byene var tematikk på NRK-debatten sist torsdag. I tillegg satte NRK-dokumentaren «Sløsesjokket» i første episode søkelyset på elbiler som vrakes altfor tidlig.

Vi starter sesong to av podcasten «Morgendagens by» med å slå av en prat med generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

LYTT HER:

2020 var et rekordår

I følge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) ble det solgt 76 804 nye nullutslipp personbiler i Norge, noe som tilsvarer ca. 54 prosent av markedsandelen.

– Året startet litt dårlig, blant annet på grunn av forsinkelser knyttet til korona, men så tok det seg veldig opp etter sommeren. Også i distriktene, eksempelvis i Finnmark og Troms.

– 2021 kommer til å bli nok et rekordår. Det ligger an til å bli lansert flere elbilmodeller enn bensin-, diesel- og ladbare hybridbiler til sammen. Det blir et år hvor vi tror at vi kommer til å runde en markedsandel på 65 prosent.

I første sesong kunne du lytte til følgende episoder:


# 1 Tør du bo 40 etasjer under bakken
Eirik Norman Hansen | Teknologioptimist

# 2 Kunne du tenke deg en selvreparerende bil?
Sigrid Bratlie | molekylærbiolog og forfatter av boken “Fremtidsmennesket”

# 3 Skaper fortetting en bedre by?
Erling Fossen | CEO i Oslo Metropolitan Area

# 4 Hvordan forflytter vi oss i fremtiden?
Bernt Reitan Jenssen | CEO i Ruter

# 5 Er Norge klare for EUs Green Deal?
Katharina Bramslev | Daglig leder i Grønn Byggallianse

# 6 Har byggenæringen noe å lære av bilbransjen?
Anne Sigrid Nordby | Fagansvarlig sirkulære bygg i Asplan Viak

“Morgendagens by” er en podcastserie der vi snakker med fagfolk som har et brennende engasjement for bærekraft, fremtiden og smarte teknologiske løsninger innen mobilitet, by- og stedsutvikling, sirkulærøkonomi og helse. Vi stiller spørsmål til hvordan byene våre vil se ut i fremtiden, og hvordan samfunnet kan bli både smartere og bedre.

LES MER

Drøm det umulige – skap fremtidens byer

Jo større drømmer du har, desto større resultat! Ed Gillespie oppfordrer oss til å slippe fantasien fullstendig løs når vi drømmer om hva fremtidens byer kan bety for folk, hvordan de fungerer, ser ut og ikke minst hvordan de føles for dem som bor der.

Les mer »

Har vi mistet respekten for maten?

For et par generasjoner siden hadde nesten alle en erfaring med det å dyrke sin egen mat. I dag derimot, har nesten ingen denne erfaringen. Samtidig har vi gått fra nesten null i matsvinn, til å kaste 1/3 av maten som produseres. Vil respekten for maten øke når egen erfaring viser hva som skal til for å produsere den?

Les mer »
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena