Christina_bu_medfilter

40 nye elbilmodeller lanseres i 2021. Bidrar de til å nå klimamålene?

I 2020 ble det solgt flere elbiler i Norge enn noen gang. - Skal vi nå utslippskravet må bilprodusentene selge elbiler, men vi trenger et bedre system som legger til rette for ombruk, mener generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

Elbilen er i ilden

Regjeringens klimaplan ble nylig lagt frem, og forbud mot fossilbiler i byene var tematikk på NRK-debatten sist torsdag. I tillegg satte NRK-dokumentaren «Sløsesjokket» i første episode søkelyset på elbiler som vrakes altfor tidlig.

Vi starter sesong to av podcasten «Morgendagens by» med å slå av en prat med generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

LYTT HER:

2020 var et rekordår

I følge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) ble det solgt 76 804 nye nullutslipp personbiler i Norge, noe som tilsvarer ca. 54 prosent av markedsandelen.

– Året startet litt dårlig, blant annet på grunn av forsinkelser knyttet til korona, men så tok det seg veldig opp etter sommeren. Også i distriktene, eksempelvis i Finnmark og Troms.

– 2021 kommer til å bli nok et rekordår. Det ligger an til å bli lansert flere elbilmodeller enn bensin-, diesel- og ladbare hybridbiler til sammen. Det blir et år hvor vi tror at vi kommer til å runde en markedsandel på 65 prosent.

I første sesong kunne du lytte til følgende episoder:


# 1 Tør du bo 40 etasjer under bakken
Eirik Norman Hansen | Teknologioptimist

# 2 Kunne du tenke deg en selvreparerende bil?
Sigrid Bratlie | molekylærbiolog og forfatter av boken “Fremtidsmennesket”

# 3 Skaper fortetting en bedre by?
Erling Fossen | CEO i Oslo Metropolitan Area

# 4 Hvordan forflytter vi oss i fremtiden?
Bernt Reitan Jenssen | CEO i Ruter

# 5 Er Norge klare for EUs Green Deal?
Katharina Bramslev | Daglig leder i Grønn Byggallianse

# 6 Har byggenæringen noe å lære av bilbransjen?
Anne Sigrid Nordby | Fagansvarlig sirkulære bygg i Asplan Viak

“Morgendagens by” er en podcastserie der vi snakker med fagfolk som har et brennende engasjement for bærekraft, fremtiden og smarte teknologiske løsninger innen mobilitet, by- og stedsutvikling, sirkulærøkonomi og helse. Vi stiller spørsmål til hvordan byene våre vil se ut i fremtiden, og hvordan samfunnet kan bli både smartere og bedre.

LES MER

Se byrom som dansegulv

Hvorfor er god byutvikling viktig – og hvordan skal politikere bygge byrom, gater, torg og plasser slik at de blir dansegulv der vi mennesker kan danse våre liv? – Teknologi alene er ikke noen mirakelkur. Det er hvordan vi anvender teknologien i byene som må være fokuset.

Les mer »
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena