Kunnskapsbyen_1920

Romerike rigges for bærekraftig vekst

Kunnskapsbyen Lillestrøm bygger nettverk og samarbeidsplattformer for medlemmer og samarbeidspartnere som vil bidra til bærekraftig næringsutvikling i regionen.

– Vi trenger lønnsomme vekstbedrifter som solide pilarer for å bygge et trygt og godt lokalsamfunn for alle som bor her. Derfor er det også naturlig for oss å delta på Evolve, sier daglig leder i Kunnskapsbyen, Inger-Lise M. Nøstvik.

Hun betrakter Romerike som mulighetenes rike. Med sin nærhet til et stort regionalt marked – og kort vei til resten av verden – er dette blitt en smeltedigel for et blomstrende næringsliv.

Daglig leder i Kunnskapsbyen Lillestrøm, Inger-Lise M. Nøstvik, ser på Romerike som mulighetenes rike.

I denne settingen er Kunnskapsbyens viktigste funksjon å bygge bro mellom næringsdrivende i regionen – og synliggjøre den store gevinsten av å samarbeide og løfte i flokk. Brobygging og samarbeid er også en av bærebjelkene i den årlige Lillestrømkonferansen, som Kunnskapsbyen arrangerer sammen med Romerike Sparebank.

En delingskultur alle tjener på
Romerike har – nærmest som et Norge i miniatyr – etablert et variert næringsliv; fra små, urbane opplevelsesbedrifter til primærnæringer og store industribedrifter. Med en jevn tilflytting av nye innbyggere, med nye impulser, har regionen de beste forutsetninger for å bygge ny næringsvirksomhet.

– Gjennom å dele der det går an – og konkurrere der det er nødvendig – jobber vi for at medlemsbedriftene skal skape, nye lønnsomme og bærekraftige næringsvirksomheter, sier Nøstvik.

Det lokale gründermiljøet nyter også godt av denne delingskulturen, påpeker hun. Oppstartsbedriftene hos Kunnskapsbyens veksthus Business Lillestrøm får gratis veiledning fra Etablerertjenesten og inspirerende mentorbistand fra erfarne bedriftsledere hos Kunnskapsbyens medlemmer.

Oppskriften på gode løsninger er ofte å finne hos andre dyktige aktører; som her, da Kunnskapsbyen besøkte Gründeriet i Sandefjord i høst.

– Vi er så heldige å ha seks solide sponsorbedrifter hos Business Lillestrøm. De bidrar med kjærkommen økonomisk støtte, men det som er vel så viktig er at de også bidrar i opplæringsaktiviteter og på møteplassene for gründerselskapene, forteller hun.

Den årlige StartUp festivalen som arrangeres i Lillestrøm hver høst, viser omfanget av den store, lokale gründeraktiviteten

Verdifulle utdanningstilbud
Erfaringsdeling, utdanning og fornying er sentrale begreper for Kunnskapsbyens leder.

– Vi er opptatt av å få på plass et godt og tilpasset utdanningstilbud, rettet mot bedriftenes behov. Vi samarbeider med Digital Norway og flere av Norges fremste institusjoner for høyere utdanning om å finne fram til gode studiekurs, sier Nøstvik.

Klaes Igelstrøm (bak) er partner i Novateur design og kommunikasjon, og medlem i Kunnskapsbyen. I høst ledet han StartUp festivalens workshop om bygging av en merkevareplattform, her sammen med f.v. Mona Balouch Sebastian Adolfsson, Albert Jeppesen og Amalie Nygård Nielsen.

Gjennom dette samarbeidet har Kunnskapsbyen gitt sine medlemsbedrifter tilbud om kostnadsfrie, studiepoenggivende kurs innen innovasjonsledelse, smart prosjektledelse og bærekraft.

– Dette har vært en suksess. Disse studiene er blitt svært godt mottatt, forteller hun.

Seriegründer og daglig leder i Duvi Pensjon, Asbjørn Erdal, er et sentralt medlem i Kunnskapsbyen. Han er en stor inspirator for oppstartsbedriftene i Lillestrøm.


Kunnskapsbyen Lillestrøm:
Vi bidrar til bærekraftig næringsutvikling i hele regionenLES MER

Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena