Foto: Unplash.com

Sammen 2020 samler BAE-næringen på Evolve Arena

Sammen2020 er et prosjekt som samler små og store BAE-bedrifter fra hele landet. Nå legges årets fysiske samlinger for toppledere, kommunikasjonsledere og fremtidens ledere i bransjen til Evolve Arena 10. og 11.november.

– Evolve Arena er en unik møteplass for erfaringsutveksling og kunnskapsdeling for BAE-næringen og på tvers av bransjer. Med bærekraft og samarbeid som vårt hovedfokus for 2021 ser vi Evolve Arena som et naturlig samlingspunkt når toppledere i bransjen skal møtes for å diskutere hvordan BAE-næringen kan bidra til at Norge når sine klimamål, sier prosjektleder for Sammen2020 Jan Halstensen.

LES OGSÅ: BAE-næringens unge ledere vil provosere og utfordre (OBS! Korrekt dato er 11.11.21)

Felles ambisjon for BAE-næringen

Sammen 2020 ble etablert av BAE-rådet som et samarbeidsforum for organisasjoner og virksomheter i 2019. Som Norges største fastlandsnæring, etterlater BAE-næringen seg et betydelig klimafotavtrykk. Næringen er dermed helt sentral for at Norge skal kunne nå sine klimamål. Bærekraft står derfor sentralt i arbeidet de gjør, og for 2021 er deres viktigste fokusområde nettopp å redusere klimagassutslippene.

Strategisk råd for SAMMEN2020 har derfor formulert en felles ambisjon for BAE-næringen. Det er å kutte over halvparten av næringens klimagassutslipp innen 2030.

I tillegg til at BAE-næringen bidrar vesentlig til både forbruk og utslipp, og et område hvor næringen kan gjøre en forskjell, er det flere grunner til at fokus på bærekraft er viktig for Sammen2020. Fokus på bærekraft skaper nye forretningsmuligheter og insentiver for å styrke arbeidet med nødvendig innovasjon og teknologiutvikling som kan gi økt lønnsomhet og bedre marginer. I tillegg gir det grunnlag for et godt og nødvendig samspill mellom næringen, myndigheter, og sivilsamfunn. Det vil også kunne styrke næringen i kampen om talentene. Unge søker jobb med mening, og de har et stort ønske om å bidra, ikke bare til bedriften, men også til samfunnet.

Les mer om Sammen2020 her.

Vil din virksomhet bli partner på Evolve Arena?

Det er mange muligheter for samarbeid og synlighet på Evolve Arena 2021. Les mer om hvorfor bli partner, ulike partnermuligheter og ta kontakt for en uforpliktende prat.

Ny podcastserie: – Vi skal synliggjøre næringens betydning og ambisjoner

Nå lanserer Sammen2020 også en serie podcaster som skal vies viktige områder for BAE-næringen. I første episode møter du leder for BAE-rådet, Jon Sandnes, og leder for strategisk råd for SAMMEN2020, Liv Kari Skudal Hansteen. Lytt til episode 1 her.

Ifølge episodeoversikten kommer det masse spennende lytting fremover – så følg med:

1. Om innholdet i sammen 2020
* Fokusområder for 2021
* Stortingsvalget

2. Kommunikasjon
* SAMMEN2020s kommunikasjonsstrategi
* Hvordan kan vi jobbe mest mulig effektivt med kommunikasjon?

3.-4. Ledere i BAE-næringen
* Hvilket ansvar har næringslivet for at samfunnet skal nå sine klima- og bærekraftsmål?
* Hvordan påvirker arbeid med klima og bærekraft konkurransekraften til virksomheten?

5. Framtidens ledere
* Hvordan er det å være ung i BAE-næringen i dag?
* Hvordan skal næringen tiltrekke seg de unge talentene?

6.-10. Samtaler med de politiske partiene
* Vi inviterer partiene til å komme med sine betraktninger om næringen og hvilke grep de mener er viktige

LES MER

Vi kan ikke “bare bli kvitt biler”!

Schlechter har vært ansatt i Siemens i 12 år, og nå har Siemens Mobility et nytt system som innebærer en helt ny måte for byer å styre trafikken på. Spennende? Definitivt. Siemens Mobility vil bidra til “Next Mobility Revolution” – blant annet gjennom balansert trafikkstyring i byene våre.

Les mer »

“Cex and the city”

Feminisme, Alderisme, Tekno Futurisme. Sissel T. Engblom forteller hva vi skal tenke på når vi planlegger fremtidens byer – morsomt, innsiktsfullt og med glitrende eksempler vi kjenner oss meget godt igjen i.

Les mer »

Arkitektur er komplekst – det handler om mer enn bare «stygt» og «pent»

Det har vært noen uker med heftig arkitekturdebatt både i Oslo og ellers i landet. «Arkitekturopprøret» tar et oppgjør med byggestilen i Norge, og har den siste tiden fått mye oppmerksomhet. Camilla Moneta, Fagsjef i Norske Arkitekters Landsforbund (NAL), påpeker at hun er enig med «Arkitektopprøret» i at det bygges mye som ikke er fint, men at fokuset på fasader og på hvorvidt et bygg er «stygt» eller «pent» blir for enkelt i en slik debatt.

Les mer »
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena