Mario_Schlechter_1920x1080

Vi kan ikke “bare bli kvitt biler”!

Schlechter har vært ansatt i Siemens i 12 år, og nå har Siemens Mobility et nytt system som innebærer en helt ny måte for byer å styre trafikken på. Spennende? Definitivt. Siemens Mobility vil bidra til “Next Mobility Revolution” – blant annet gjennom balansert trafikkstyring i byene våre.

Elsk eller hat? Gjør deg klar for debatt om el-sparkesykler

I Siemens Mobility`s nye måte å styre bytrafikk på er alle transportformer koblet sammen, og hovedhensikten med løsningen er at “byen tar tilbake kontrollen” over trafikken. Han sier:

– Det dukker hele tiden opp nye transportformer rundt oss – som eksempelvis el-sparkesykler. Byenes utfordring blir å finne løsninger som gjør at sedvanlig orden i trafikken opprettholdes. I visse tilfeller kan det kreve lovendringer, eller i det minste holdningsendringer for å få smarte, fungerende løsninger på plass.

Sikre deg billett – reserver din plass nå!

Vil hjelpe Norge med å innta ledende posisjon

I sin nåværende stilling er Mario Schlechter ansvarlig for Intelligent Traffic System-virksomheten for Siemens Mobility i Norge. Selskapets mål er å bidra til at Norge ligger i front når det gjelder å implementere topp moderne trafikkinfrastruktur. Ikke bare når det gjelder tunnelsystemer, men også på vei-siden der systemer og løsninger kan hjelpe kommuner, Statens Vegvesen og øvrige aktører med å få mest mulig ut av ”Mobilitets-systemet” sitt. Schlechter sier:

– Som ambassadør for “Nye mobilitetsløsninger”, er jeg selvsagt en av alle de som har leid elektrisk sparkesykkel her i Oslo. Siden jeg verken har hatt eller vil ha bil mens jeg bor i Norge, selv om jeg har en i Tyskland, brukte jeg i en periode sparkesykkelen til nesten alt. Til slutt bestemte jeg meg for å kjøpe min egen, fordi leieutgiftene rettferdiggjorde investeringen. Historien endte med at jeg fraktet den store esken som inneholdt den nye el-sparkesykkelen fra Sørenga til Munch Brygge på en el-sparkesykkel jeg hadde leid. Jeg tror nok jeg var et ganske unikt syn der jeg kjørte bortover, men det gikk fint og jeg kom da i mål til slutt!

Bli med som partner?

Hvordan skape fremtidens byer

Mario Schlechter har interessert seg for mobilitet siden han var liten. Etter eget sigende er han bilentusiast, og transport generelt fascinerer ham. I tidligere jobber har han reist mye, og de mange ulike transportformene han opplevde på nært hold gjorde han genuint nysgjerrig på hvordan verden vil fungere dersom vi har et perfekt mobilitetssystem der alle elementer er knyttet til hverandre. Når det gjelder å skape fremtidens byer, sier han:

– Det viktigste er fleksibilitet; at både byer, lover og regler legger til rette for at nye forretningsmodeller kan utvikles samtidig som brukerne og innbyggerne er i fokus. Byer må gripe fatt i tema som klimaendringer, og oppmuntre folk til å bruke offentlig transport og alternative transportformer i større grad enn i dag. Men du kan ikke bare si “Bli kvitt alle bilene” – det er ikke løsningen. Løsningen er å styre dem effektivt!

Skrevet av: Ann-Sophie Stene

LES MER

Mats og Henriette fra Nannestad vgs

Smak deg inn i fremtiden

Foodcourt by Foodscape: Gled deg til en herlig sammensetning av smaker og opplevelser når elever ved kokk og servitørfaget ved Nannestad videregående skole serverer mat og drikke på Evolve Arena.

Les mer »
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena